Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 18 mai 2024

Guvernul PNL se opune reabilitării drumului dintre Rogoz şi Cavnic

Gabriel Zetea, președintele Consiliului Județean Maramureș și copreședinte al Coaliției pentru Maramureș, s-a declarat dezamăgit de faptul că funcționari din București, plătiți din bani publici cu sume deloc neglijabile, își permit să își bată joc de Maramureș, dând aviz negativ pentru reabilitarea unui tronson de drum județean extrem de important pentru dezvoltarea întregii zone.

drum baiut”Pentru noul exercițiu financiar am propus pentru reabilitare în prima etapă 6 tronsoane de drum județean, însumând un total de 82 de kilometri și o valoare de 49 milioane de euro. Pentru cea de-a doua etapă – alte 3 tronsoane de drum județean, cu o lungime toată de 35 de kilometri și o valoare estimată de 18 milioane de euro. Deși toate tronsoanele propuse au fost aprobate ca trasee regionale prin deciziile ADR Nord-Vest și hotărâri CDR și asigură conectivitatea la rețeaua trans-europeană de transport (TEN-T), unul dintre ele a primit aviz negativ din partea Ministerului Transporturilor. Este vorba despre legătura între Rogoz – Lăpuș – Băiuț – Cavnic, în lungime de aproximativ 36 de kilometri, cu o valoare a investiției estimată la peste 20 de milioane de euro. Sunt foarte deranjat de atitudinea celor din București și de faptul că liberalii din Maramureș, care ar putea să îi convingă pe cei de la centru că greșesc, nu fac nimic pentru a veni în sprijinul Maramureșului, așa cum nu au făcut-o nici între anii 1992 – 2016. Ministerul Transporturilor a refuzat să dea un aviz pentru reabilitarea acestui drum, adică anumiți funcționari de la București, dintr-un birou de la Ministerul Transporturilor, au decis că acest drum nu este prioritar pentru județ. De parcă acei funcționari au fost vreodată prin Rogoz, Lăpuș, Băiuț sau Cavnic, pentru a înțelege care sunt nevoile județului. Acești funcționari de la București își bat joc de maramureșeni și nu sunt în stare să înțeleagă prioritățile județului Maramureș”, a arătat Gabriel Zetea, copreședinte al Coaliției pentru Maramureș.

 

Reader Feedback

Un raspuns catre “Guvernul PNL se opune reabilitării drumului dintre Rogoz şi Cavnic”

  1. Alin spune:

    Buna ziua.nu stiu exact care sunt procedurile,cine vrea cine nu vrea,un lucru e bine de stiut.acea zona prin reabilitare acelui drun ar fi scoasă din sedentaresm.faceti o vizită prin acele locuri,respectiv comune sa vedeti ca lumea lucreaza sunt familii tinere carora le este greu sa se despartă de acele locuri.Ar fi singurul drum de legatura intre tara Lapusului si Maramuresul istoric,sa nu mai vorbim de frumusețea naturii care încă mai persistă.ganditiva de 2 ori cand faceti un lucru.ar putea sa fie important pentru toti.si nu cred ca romania nu merita sa fie vizitată.cu respect pentru drumul de la Poarta Maramureșului din Baba spre Tara Apusului ma repet gânduri ca de 2 ori inainte sa luati o decizie greșită ori ce partid ati fi.o zi bună.

Lăsaţi un răspuns