Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 19 aprilie 2024

APEL către partidele politice: Semnați ”Pactul pentru sănătatea Maramureșului”

Maramureșenii au atins punctul ZERO al toleranței, iar criza economică care dublează criza sanitară este una fără precedent. Pentru a reporni economia devastată și vlăguită a Maramureșului, pentru a reda maramureșenilor șansa la o viață normală, pentru a depăși aceste momente cumplite care ne revoltă pe toți până în cele mai ascunse unghere ale sufletului este momentul să dăm dovadă de UNITATE!

pact pentru sanatatea Maramuresului (1)Să renunțăm la vrajbă, la atacuri politice, la acuzații, să lăsăm deoparte câștigurile electorale și imaginea politică și să ne concentrăm spre ceea ce așteaptă cetățenii de la noi: NORMALITATE. Avem datoria morală să redăm maramureșenilor dreptul la o viață normală, la siguranța zilei de mâine, dreptul la SĂNĂTATE.

În această bătălie care se duce între partidele politice, cei care au cel mai mult de pierdut sunt maramureșenii care și-au pus speranțele în fiecare dintre noi. Privim neputincioși cum medicii și asistenții noștri cad istoviți de oboseală în lupta cu pandemia de COVID-19.  Sistemul de sănătate, și așa subfinanțat și cu lipsă acută de personal rezistă tot mai greu cu oamenii puțini rămași pe baricade, în timp ce colegii lor sunt carantinați în urma infectării cu noul coronavirus, iar unii chiar pierd definitiv lupta cu virusul.

Să depunem toate diligențele pentru a readuce pacea în societatea românească, pentru a reda liniștea maramureșenilor care nu sunt oameni conflictuali și nu au nevoie de acest război, când principala lor prioritate este SĂNĂTATEA. Să punem SĂNĂTATEA MARAMUREȘENILOR mai presus de orgolii, de învrăjbire politică și de ură, să ne dăm cu toții mâna pentru binele fiecărui cetățean al frumosului nostru județ.

Lansez un APEL și invit TOȚI reprezentanții partidelor parlamentare din Maramureș să ne așezăm la masă și, ÎMPREUNĂ, cu gândul la fiecare maramureșean, SĂ SEMNĂM:

”PACTUL PENTRU SĂNĂTATEA MARAMUREȘULUI”

Partidul Social Democrat Maramureș propune partidelor parlamentare județene acest PACT care sa garanteze românilor că, indiferent de forțele politice care vor conduce România după 6 decembrie, viata maramureșenilor și sănătatea fiecărui locuitor al județului vor fi garantate și respectate. NORMALITATE înseamnă să nu mai vedem niciun maramureșean care se plânge că nu are acces la asistența medicală. Trebuie să ne dăm mâna pentru ca niciun maramureșean să nu cadă victimă a sistemului de sănătate acasă, aici unde trebuie să i se asigure tratamentul corect pentru orice afecțiune. Să stabilim, de comun acord, că nu vom învinui niciodată medicii și asistentele pentru situația dezastruoasă din spitale, pentru că vina este a celor care nu asigură banii necesari pentru finanțarea cu prioritate a sistemului nostru medical. Și da, să ne dăm mâna ca, după 6 decembrie, să punem SĂNĂTATEA maramureșenilor și FINANȚAREA sistemului medical PE PRIMUL LOC!

Pentru a îndeplini acest deziderat și pentru a reda maramureșenilor RESPECTUL pe care îl merită, Partidul Social Democrat Maramureș propune CINCI măsuri esențiale:

  1. Menținerea depolitizării sistemului sanitar, așa cum a fost în ultimii patru ani de zile. Să avem în fruntea spitalelor doar manageri performanți, care au dovedit și dovedesc constant că ȘTIU și POT să facă un management de calitate.

  2. Finanțarea continuă a sistemului sanitar, la fel ca în ultimii ani, când spitalele în subordinea Consiliului Județean Maramureș au beneficiat de finanțări substanțiale. Pentru ca sistemul de sănătate să fie unul performant este NECESAR să alocăm fonduri pentru achiziția de aparatură medicală, pentru investiția în reabilitarea secțiilor medicale, pentru echipamentele de protecție ale ”salvatorilor de vieți”.

  3. Management integrat al spitalelor. Spitalul Judeţean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, alături de Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare sunt unitățile medicale de elită ale județului. Avem însă spitale și în Sighetu Marmației, Cavnic, Vișeu de Sus, Borșa și Târgu Lăpuș, iar prin colaborare și un management integrat putem gestiona mai bine partea de sănătate, putem găsi modalităţi de a obţine finanţări mai mari de la CAS, putem oferi mai mulţi bani managerilor spitalelor pentru a face investiţii, putem oferi servicii de calitate crescută maramureşenilor.

  4. Susținerea tuturor amendamentelor pentru buget, în Parlamentul României, de către toți parlamentarii Maramureșului, fără a ține cont de ordinele transmise de conducerile centrale ale partidelor. Banii pe care putem să îi aducem în Maramureș, TREBUIE să ajungă în Maramureș prin votul nostru, al tuturor!

  5. Colaborarea loială între autoritățile centrale și locale, indiferent de culoarea politică a decidenților. Doar prin înțelegere și dorința comună de a veni în sprijinul fiecărui maramureșean vom reuși să oferim județului nostru ȘANSA pe care o merită cu adevărat.

Să renunțăm la ură, la certurile politice care macina țara și județul de peste trei decenii, să renunțăm la acuzații și să acționăm CONSTRUCTIV. Să facem un angajament pentru viitorul Maramureșului, pentru viitorul fiecărui maramureșean. Să ne dăm mâna pentru un sistem medical performant, să ne UNIM pentru VIAȚĂ!

Gabriel-Valer Zetea,

Președintele Partidului Social-Democrat Maramureș

 

Lăsaţi un răspuns