Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 19 aprilie 2024

Sărbătoare pentru comunitatea ortodoxă din Codru Butesei și Buteasa Râu

Două ctitorii, din Țara Chioarului, care se leagă de numele părintelui Moise Lazăr (în prezent preot pensionar) au fost binecuvântate, la sfârșitul săptămânii trecute, de Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, arhiereu vicar al Episcopiei Ortodoxe a Maramureșului și Sătmarului.

15grup codruVineri, 6 august, de Schimbarea la Față a Domnului,  PS Timotei Sătmăreanul, însoțit de un alai de preoți și o parte a membrilor Grupului psaltic „Theologos”, a poposit la Buteasa Râu și Codru Butesei. A fost întâmpinat de Gheorghe-Ioan Buda, primarul orașului Șomcuta Mare, și de un număr mare de credincioși.

Cu acest prilej, PS Timotei a sfințit clopotele bisericii „Sfântul Ierarh Nectarie” Buteasa-Râu, lăcaș de cult care este în construcție. Drumul ierarhului a continuat spre biserica cu hramul „Sfânta Treime” Codru Butesei, unde a săvârșit Slujba Paraclisului Maicii Domnului și a sfințit cele trei cruci care vor fi ridicate pe turlele bisericii parohiale.

 Cu prilejul vizitei arhiere;ti, ierarhul a conferit distincții și diplome unor binefăcători: primarului Gheorghe-Ioan Buda, consilierului local Vasile Nechita, Victor Mateuț, Ioan Tarța, epitropului Ioan Nechita, Consiliului parohial de la Buteasa-Râu și Codru Butesei.

În semn de mulțumire, prețuire și recunoștință, părintele paroh Marius Sebastian Mureșan a dăruit Preasfințitului Părinte Timotei Sătmăreanul, o icoană cu chipul Maicii Domnului și un coș cu flori.

„Am hotărât să venim și să poposim în parohia dumneavoastră, și nu într-o zi oarecare, ci în această seară a praznicului Schimbării la Față a Domnului, pentru a mulțumi Bunului Dumnezeu și Maicii Domnului pentru toate darurile care au fost revărsate peste întreaga comunitate”, a precizat Preasfințitul Părinte Timotei.

 

Lăsaţi un răspuns