Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 25 aprilie 2024

Gheorghe-Ioan Buda: Unităţile de învăţământ, pregătite pentru începerea anului şcolar

Unităţile de învăţământ din Şomcuta Mare şi localităţile aparţinătoare sunt pregătite pentru începerea noului an şcolar, a transmis Gheorghe-Ioan Buda, primarul oraşului Şomcuta Mare. Acesta a precizat că, în fiecare unitate şcolară (excepţie- Vălenii Şomcutei, unde structura a fost închisă), sunt asigurate condiţiile optime pentru desfăşurarea actului educaţional.

festivitate deschidere an şcolar„Şcolile şi grădiniţele corespund cerinţelor necesare desfăşurării actului educaţional. Nu avem şcoli sau grădiniţe cu grupuri sanitare în curte, aşa cum sunt în alte localităţi din ţară, sau condiţii improprii desfăşurării cursurilor şcolare. În ultimii ani s-a investit în aproape toate unităţile de învăţământ. S-au făcut reabilitări sau extinderi atât la Liceul Teoretic din Şomcuta Mare, cât şi la structurile din Buciumi, Ciolt, Buteasa, Codru Butesei sau la şcoala generală nr. 2. În ceea ce priveşte extinderea de la grădiniţa cu program prelungit, aici lucrările sunt în plină desfăşurare şi se preconizează că acestea vor fi finalizate în luna octombrie. Până la finalizarea lucrărilor, activitatea pentru grupa mică şi pentru grupa mare se va desfăşura în incinta şcolii din Buciumi”, a declarat primarul.

Conform declaraţiilor făcute de primar, o altă unitate de învăţământ care va fi reabilitată (cel mai probabil anul viitor) este şcoala generală din centrul oraşului Şomcuta Mare. „Pregătim documente în vederea accesării fondurilor necesare reabilitării clădirii în care îşi desfăşoară activitatea clasele din ciclul primar”, a precizat primarul.

Anul şcolar 2021-2022 va începe luni, 13 septembrie. În curtea fiecărei unităţi de învăţământ se vor organiza festivităţi de deschidere a anului şcolar, începând cu ora 9.00, excepţie făcând Şcoala Generală nr.2 Şomcuta Mare, unde festivitatea se va organiza de la ora 11.00.

Conducerea Liceului Teoretic „Ioan Buteanu” a transmis că accesul părinţilor este permis doar în curtea unităţilor de învăţământ, însă cu respectarea măsurilor de prevenţie a infecţiior cu COVID-19, subliniind că masca de protecţie este obligatorie, atât pentru elevi, cât şi pentru cei care îi însoţesc.

 

Lăsaţi un răspuns