Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 19 aprilie 2024

Andrei Petruş – primul vălenaş la Eurovision

Andrei Petruş este chioreanul care participă la ediţia din acest an a Eurovision. De acum sunt disponibile cele 46 de melodii calificate în prima etapă a semifinalei Eurovision România 2022.

andrei petrusPrintre cei calificaţi în prima etapă a semifinalei se regăseşte şi artistul maramureșean Andrei Petruș. Tânărul este originar din Vălenii Şomcutei, localitate aparţinătoare oraşului Şomcuta Mare, şi este student al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” Cluj-Napoca și elev de succes al școlii „Recreart” Baia Mare. Fost elev al Liceului Teoretic „Ioan Buteanu” din Şomcuta Mare, Andrei Petruş s-a remarcat, în zona natală, prin participările sale la acţiunile culturale organizate, de-a lungul anilor, de către unitatea de învăţământ, administraţia locală sau Asociaţia corală din Vălenii Şomcutei.

Melodiile care au trecut de etapa preselecției vor intra în prima etapă a semifinalei, de unde juriul și telespectatorii vor califica 20 de piese în următoarea fază a concursului.

Cele 45 de piese vor fi difuzate pe canalele Televiziunii Române și online, pe siteul oficial eurovision.tvr.ro, pe canalul TVR de Youtube și pe pagina de Facebook Eurovision România.

În premieră, fanii își vor putea vota favoriții pe pagina oficială Facebook, unde pot salva cinci piese pentru a doua etapă a semifinalei. Juriul va califica alte 15, iar semifinala se va încheia pe 12 februarie, cu un show tv, în cadrul căruia juriul de specialiști va alege doar zece piese pentru marea finală.

Ultimul act al competiției va avea loc pe 5 martie, când vom afla și numele reprezentantului țării noastre în concursul internațional Eurovision, care va avea loc în perioada 10-14 mai 2022, la Torino, Italia.

Andrei Petruş participă în concurs cu piesa „Take me” (compozitor Călin Ionce). Aceasta poate fi deja vizionată pe canalul Youtube, accesând linkul:

https://www.youtube.com/watch?v=ib3DENMIwxU&ab_channel=TVR

Lăsaţi un răspuns