Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
marți, 30 aprilie 2024

Gavril Pop, cetăţean de onoare al comunei Boiu Mare

r2

Parastas şi slujbă de pomenire, s-au organizat vineri, 6 mai, în comuna Boiu Mare, în memoria fostului primar, Gavril Pop, la şase luni de la decesul acestuia. Alături de familie şi reprezentanţi ai administraţiei publice locale au fost prezenţi preoţii din Boiu Mare, Fâncenii Boiului şi Prislop, Gheorghe-Ioan Buda, primarul oraşului Şomcuta Mare, dar şi alţi colaboratori şi prieteni ai fostului primar.

Într-un cadru festiv, în semn de recunoştinţă pentru contribuţia pe care regretatul primar a avut-o în dezvoltarea comunei, reprezentanţii administraţiei publice locale au acordat, post-mortem, pentru Gavril Pop, titlul de cetăţean de onoare.

De asemenea, la Căminul Cultural din Boiu Mare s-a dezvelit o placă comemorativă. Astfel, în baza unei hotărâri de Consiliu Local, Căminului Cultural din localitate i s-a atribuit denumirea „Căminul Cultural Pop Gavril”.

boiu mareDe numele lui Gavril Pop se leagă multe realizări din comună. ”I-am fost alături ani la rând, mi-a fost ca un profesor în domeniul administrativ, am făcut echipă şi am muncit împreună pentru a îmbunătăţi condiţiile şi statutul comunei. În 26 de ani cât a ocupat funcţia de primar, Pop s-a dăruit comunităţii. S-au realizat reţele de alimentare cu apă, canalizare, gaz, s-a investit în reabilitări de cămine culturale, asfaltări, s-au amenajat două terenuri de sport, o grădiniţă nouă etc, toate aceste investiţii fiind realizate pentru comunitate”, a declarat Nicolae Prodan, viceprimar cu atribuţii de primar al comunei Boiu Mare. „Mi-a fost prieten şi coleg şi îi admiram curajul şi abilitatea cu care reuşea să treacă peste obstacole. S-a remarcat atât în administraţie, cât şi în politică. Era un luptător care, la fiecare şedinţă, venea cu solicitări pentru comună. Cred că a fost un mentor bun pentru Nicolae Prodan, deoarece este vizibil că-i calcă pe urme”, a mărturisit Gheorghe Ioan Buda, primarul oraşului Şomcuta Mare.

Participanţii la acest eveniment au depus o coroană de flori şi au rostit o rugăciune la mormântul fostului primar, Gavril Pop.

Lăsaţi un răspuns