Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 22 noiembrie 2024

281 de contestații a concursului pentru directori de şcoli. CV-urile candidaților, la Corpul de Control al Ministerului

În perioada rezervată contestării rezultatelor obținute la proba de interviu din cadrul concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar au fost înregistrate, la nivel național, 281 de contestații, anunță Ministerul Educației.

contestatii-fotoCele mai multe contestații au fost depuse în județele Dolj (30) și Timiș (23), respectiv în Capitală (25).

La nivel de Maramureş s-au înregistrat 11 contestaţii. Două contestaţii au fost depuse de dascăli care au candidat pentru funcţii la unităţile de învăţământ din Baia Mare (Grădiniţa nr. 27 şi Şcoala Al. I. Cuza), două pentru funcţii la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Vişeu de Sus, două pentru funcţii la Liceul Teoretic „Ioan Buteanu” Şomcuta Mare, două pentru funcţii la şcoala din Suciu de Sus, şi câte o contestaţie pentru funcţii la Şcoala Gimnaziala Baia Sprie, Grădiniţa nr. 7 Sighetu Marmaţiei şi Şcoala Gimnazială Băseşti.

Ministerul arată că în județele Tulcea, Ialomița, Giurgiu și Călărași, proba nu a fost contestată.

„Rămân fidel demersurilor de a depune toate eforturile pentru a asigura un concurs corect. De aceea, voi mandata Corpul de Control să analizeze toate cele peste 150 de situații în care s-au înregistrat diferențe de evaluare a CV-urilor candidaților și pe care le-am centralizat la nivelul ministerului. În două săptămâni vom avea o imagine completă asupra situației și vom sesiza instituțiile abilitate privind toate cazurile în care s-a constatat că membrii comisiilor de evaluare au încălcat legea”, a anunțat, la începutul acestei săptămâni, ministrul Educației.

Pentru a asigura un cadru obiectiv de evaluare care să genereze o ierarhizare corectă a candidaților, Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice a decis ca evaluarea contestațiilor să fie făcută de o comisie din alt județ decât cel în care a fost susținută proba.

Potrivit metodologiei, sunt declarați „admiși” candidații care au realizat un punctaj de cel puțin 35 de puncte pentru fiecare probă și un punctaj total de cel puțin 105 puncte prin cumularea punctajelor celor trei probe de concurs.

 

Soluţionarea contestaţiilor şi afişarea rezultatelor finale se va face până în 9 decembrie. Ultima etapă a concursului – validarea în consiliul de administraţie al inspectoratului şcolar a rezultatelor finale și transmiterea acestora la minister – este programată în data de 16 decembrie.

 

 

 

Lăsaţi un răspuns