Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
miercuri, 8 mai 2024

47 de standuri la expoziția de ovine. Fermierii au fost premiați

47 de standuri au fost amenajate la cea de-a XII-a ediție a „Expoziției de ovine și caprine”, organizată de Asociația Județeană a Crescătorilor de Ovine și Caprine „Maramureșul”. Evenimentul din acest an s-a desfășurat la Ocna Șugatag, unde au participat zeci de crescători de ovine din tot judeţul. „ Edițiile precedente au fost organizate la Șomcuta Mare, dar iată că, în acest an, a fost aleasă altă localitate pentru organizarea expoziției. În premieră, ediția din acest an a fost organizată la Ocna Șugatag, decizie luată de Adunarea Generală a Asociației Județene a Crescătorilor de Ovine și Caprine <Maramureșul>. Astfel, au fost amenajate 47 de standuri cu cele mai frumoase exemplare din fermele din Maramureș, unele fiind premiate”, a explicat Gheorghe Buda, președintele Asociației Județene a Crescătorilor de Ovine și Caprine „Maramureșul”.

oi la expozitiePremiile s-au acordat pe cinci categorii. La categoria „berbeci”, premiul I a ajuns la Vasile Dunca, locul II – Viorel Zupcek, iar premiul III a fost obţinut de Maria Szabo.

La categoria „oi mame”, pe locul I s-a clasat fermierul Otto Kosa, II – Mihai Arba, III – Vasile Mariş.

Secţiunea „mioare” a fost câştigată de de Botond Kolozsvari, acesta fiind urmat pe podium de Mihai Danci şi Cosmin Achim.

La categoria „miori”, pe locul I s-a clasat fermierul Ionuţ Pop, urmat fiind de Marius Onişa şi Adriana Codrea.

La categoria „tineret an curent”, a câştigat Călin Moga, fiind urmat de cel al lui Ioan Ungurean, pe locul II, şi Ilie Nemeş pe ultima treaptă a podiumului. Restul participanţilor au primit menţiuni.

La expoziţie au fost prezenţi reprezentanţi ai APIA, ai Oficiului Judeţean pentru Zootehnie, dar şi ai federaţiei Romovis. Asociația Județeană a Crescătorilor de Ovine și Caprine „Maramureșul”, dar și un public numeros.

Lăsaţi un răspuns