Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
marți, 23 aprilie 2024

Corul din Finteuș pe scenă la Festivalul Național „Lăudați pe Domnul”

Coruri din zonele istorice ale țării care sunt reprezentative la nivel național și internațional vor concerta, la sfârșitul acestei luni, la București. Este vorba de Festivalul-Concurs Național de muzică bisericească „Lăudați pe Domnul”. Concertele vor fi organizate la Universitatea Națională de Muzică din București, Palatul Patriarhiei și Biserica „Sfântul Elefterie”.

cor finteus„Lăudați pe Domnul” este un festival concurs național de muzică bisericească, ajuns la a XI-a ediție. Este organizat, cu binecuvântarea Patriarhului Daniel, de către sectorul teologic-educațional al Administrației Patriarhale, ediția din acest an fiind dedicată Centenarului Marii Uniri de la 1918. Cinci coruri de renume au fost invitate. La acest festival, Maramureșul va fi reprezentat de Corul bărbătesc din Finteușu Mare.

„Noi vom participa la secțiunea <<Interpretare>> – și vom susține două concerte în 26 și 27 octombrie. Am pregătit cântări religioase ortodoxe, cântări patriotice și prelucrări din folclor”, a declarat Andrei Dragoș, dirijorul corului din Finteușu Mare.

Juriul este format din profesori de muzică, dirijori, compozitori, muzicologi din țară, iar președintele de onoare al juriului va fi Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, episcop vicar patriarhal.

Lăsaţi un răspuns