Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 26 aprilie 2024

47 de standuri la expoziția de ovine. Fermierii au fost premiați

47 de standuri au fost amenajate la cea de-a XII-a ediție a „Expoziției de ovine și caprine”, organizată de Asociația Județeană a Crescătorilor de Ovine și Caprine „Maramureșul”. Evenimentul din acest an s-a desfășurat la Ocna Șugatag, unde au participat zeci de crescători de ovine din tot judeţul. „ Edițiile precedente au fost organizate la Șomcuta Mare, dar iată că, în acest an, a fost aleasă altă localitate pentru organizarea expoziției. În premieră, ediția din acest an a fost organizată la Ocna Șugatag, decizie luată de Adunarea Generală a Asociației Județene a Crescătorilor de Ovine și Caprine <Maramureșul>. Astfel, au fost amenajate 47 de standuri cu cele mai frumoase exemplare din fermele din Maramureș, unele fiind premiate”, a explicat Gheorghe Buda, președintele Asociației Județene a Crescătorilor de Ovine și Caprine „Maramureșul”.

oi la expozitiePremiile s-au acordat pe cinci categorii. La categoria „berbeci”, premiul I a ajuns la Vasile Dunca, locul II – Viorel Zupcek, iar premiul III a fost obţinut de Maria Szabo.

La categoria „oi mame”, pe locul I s-a clasat fermierul Otto Kosa, II – Mihai Arba, III – Vasile Mariş.

Secţiunea „mioare” a fost câştigată de de Botond Kolozsvari, acesta fiind urmat pe podium de Mihai Danci şi Cosmin Achim.

La categoria „miori”, pe locul I s-a clasat fermierul Ionuţ Pop, urmat fiind de Marius Onişa şi Adriana Codrea.

La categoria „tineret an curent”, a câştigat Călin Moga, fiind urmat de cel al lui Ioan Ungurean, pe locul II, şi Ilie Nemeş pe ultima treaptă a podiumului. Restul participanţilor au primit menţiuni.

La expoziţie au fost prezenţi reprezentanţi ai APIA, ai Oficiului Judeţean pentru Zootehnie, dar şi ai federaţiei Romovis. Asociația Județeană a Crescătorilor de Ovine și Caprine „Maramureșul”, dar și un public numeros.

Lăsaţi un răspuns