Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 25 aprilie 2024

Avertizari pentru turisti

Sandu Pocol - prefect

Sandu Pocol - prefect

MASURI. Toate institutiile care pot interveni in cazul aparitiei unor probleme pe fondul nisorilor abundente au primit sarcini de la Institutia Prefectului. Suplimentar, s-au trimis atentionari si in  statiunile montane, iar turistii au fost avertizati sa nu se avante in zone periculoase.

 Avand in vedere perioada de weekend, in care afluxul de turisti spre partiile de schi poate sa fie unul numeros, Sandu Pocol, prefectul judetului a cerut sa se ia masurile necesare pentru ca acestia sa nu isi lase autovehiculele pe marginea drumului blocand astfel traficul. „Este foarte important ca parcarile amenajate in zona partiilor de schi si a statiunilor montane sa fie curatate de catre proprietari si administratia publica locala, iar parcarea autovehiculelor sa se faca in asa fel incat sa nu perturbe traficul rutier. De asemenea, se solicita accesul cat mai facil in zona a masinilor de interventie (ambulanta, pompieri militari, politie) in cazul producerii unor situatii de urgenta sau accidente”, a declarat prefectul.

Reprezentantul guvernului in teritoriu le recomanda turistilor sa nu se aventureze pe trasee montane dificile, iar daca se deplaseaza pe munte sa isi anunte prezenta la structurile de salvamont sau jandarmilor montani din zona.

Lăsaţi un răspuns