Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 25 aprilie 2024

Maramureseni cercetati pentru vot ilegal

INFRACTIUNI. Doi maramureseni risca sa ajunga in inchisoare pentru vot ilegal. Cele doua infractiuni au fost constatate la primul tur de scrutin al alegerilor prezidentiale. Este vorba de un barbat din comuna Farcasa, care a votat in numele sotiei si altul din Sighetu Marmatiei, care a votat de mai multe ori.

 

Doua persoane din Maramures, care au incalcat legea cu ocazia desfasurarii primului tur de scrutin, sunt cercetate sub aspectul comiterii unor infractiuni prevazute de Legea 370/2004, pentru alegerea Presedintelui Romaniei.

 

 Ioan A., in varsta de 56 de ani, din Farcasa, este cercetat sub aspectul comiterii infractiuni, dupa ce, in primul tur al alegerilor prezidentiale, s-a folosit de cartea de identitate a sotiei sale si a votat in numele acesteia cu toate ca femeia nu s-a prezentat la vot. Pentru fapta savarsita, barbatul este pasibil de sanctiune cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda penala si interzicerea unor drepturi.

 

Un alt caz, s-a constatat, in ziua alegerilor la Sarasau. Un ofiter de la Inspectoratul Judetean al Politiei de Frontiera Maramures, care executa serviciul la sectia speciala de votare din Sarasau, a observat ca? patru cetateni care venisera cu o masina dinspre Sighet au votat la sectia speciala. Pentru ca existau suspiciuni ca ar putea vota si la sectiile din localitatea de domiciliu s-au efectuat verificari si s-a constatat ca unul dintre ei a votat de doua ori.

Este vorba de Viorel M., in varsta de 56 de ani, din Sighetu Marmatiei, care, dupa ce si-a exercitat dreptul la vot la sectia speciala din Sarasau s-a deplasat la sectia din localitatea de domiciliu, unde si-a mai exprimat inca o data votul.

Lăsaţi un răspuns