Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 19 aprilie 2024

Paraul Craica a iesi la colindat

paraul

paraul

INUNDATII. In ziua de Craciun, paraul Craica s-a revarsat si a perturbat circulatia rutiera pe strazile de la periferia municipiului Baia Mare.

 Precipitatiile sub forma de ploaie cazute pe parcursul zilei de astazi a dus la cresterea debitelor si nivelului paraului Craica. Apele au colectat si transportat deseurile menajere (peturi, materialele lemnoase si textile) aruncate neglijent in albia paraului de catre cetatenii de etnie rroma, fapt care a dus la revarsarea paraului pe strada Paltinisului din Baia Mare. S-a produs inundarea arterei de circulatie la iesirea din Baia Mare spre Catalina, in zona pasajului de cale ferata.

Pentru restabilirea situatiei, 10 pompieri militari au actionat pentru construirea unui dig din nisip si pietris la fata locului, pe strada Paltinisului, in scopul de a nu mai permite revarsarea apei. Doua echipaje ale Serviciului Politiei Rutiere au restrictionat circulatia in zona pasajului de cale ferata pentru a permite pompierilor militari sa intervina si sa deblocheze gurile de canalizare de materialele si aluviunile transportate de ape. Traficul rutier se desfasoara in prezent in conditii normale. S-a solicitat Comitetului local pentru situatii de urgenta sa intervina in zona si sa ia masuri de salubrizare a vaii paraului Craica.

.

Lăsaţi un răspuns