Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
miercuri, 24 aprilie 2024

SMURD in Maramures- din ianuarie

Ambulanta SMURD

Ambulanta SMURD

SERVICIU DE URGENTA. Serviciul Mobil de Urgente, Reanimare si Descarcerare (SMURD) va deveni functional, in Maramures, din 8 ianuarie. Activitatea serviciului va fi impartita pe  zone, fiind amenajate statii in Baia Mare, Sighetu Marmatiei si Viseu de Sus.

Activitatea SMURD in Maramures ar fi trebuit sa inceapa in a doua parte a lunii decembrie, insa pregatirile nu au fost finalizate, astfel ca serviciul va deveni functional in judet doar din 8 ianuarie. „In vederea infiintarii acestui service, au fost organizate cursuri, fiind instrutite 52 de personae. Dintre acestea, 21 vor deserve servicul din Baia Mare, 15 la Viseu de Sus si 16 la Sighetu Marmatie. Acum se lucreaza pentru suportul logistic si instalarea aparaturii necesare desfasurarii activitatii”, a declarat Vasile Bodnar, director al Directiei de Sanatate Publica (DSP) Maramures.

Reprezentantul DSP a subliniat ca, pentru infiintartea SMURD in Maramures, s-a colaborat foarte bine cu Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta si cu secretarul de stat din Ministerul Sanatatii, Raed Arafat, care a inteles necesitatea infiintarii serviciului in aceasta parte a tarii si a sprijinit actiunile de dotare.

Lăsaţi un răspuns