Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 19 aprilie 2024

Ponta crede ca porcul merge pe jos la abator

Deseori cei aflati la guvernare vorbesc de cioara de pe gard, dar asa ca sa se afle in treaba si sa incerce sa ne convinga ca vor binele celor care au mai ramas in tarisoara noastra. In realitate, fiecare simtim cat de bune sunt masurile luate. Zilele acestea s-a vorbit tot mai mult despre acciza la carburant auto. L-am auzit si pe premier care, dupa ce si-a adunat ministrii si s-a sfatuit cu ei indelung, a iesit in fata si a spus ca acciza la 7 eurocenti/litru nu-i va afecta decat pe cei care au masina.

 

Cu atata patos vorbea premierul despre acest subiect ca a fost cat pe ce sa ma convinga. Brusc mi-am amintit de preturile la alimente care au crescut odata cu majorarea pretului la carburant, de agricultorii care vor fi nevoiti sa-si stranga furajele cu grebla si sa are pamantul cu boii, ca sa nu-i afecteze acciza sau la transportatorii care au tras pe dreapta in semn de protest.

 

In timp ce vorbea despre acciza, premierul parea dintr-un alt film, unul in care nu exista scumpiri in lant si in care porcul merge pe jos la abator ca sa se incadreze in vechiul pret. De parca asta n-ar fi fost de ajuns, Ponta a explicat ca datorita scaderii pretului pe baril pe piata mondiala, efortul financiar pentru cei care ajung la statiile de carburant auto va fi aproape zero dupa aplicarea supra-accizei. Cu alte cuvinte, daca scade pretul barilului, populatia nu simte, dar se acopera gaurile din buget si ne mai raman si bani de autostrazi. Nu stim insa ce se intampla daca va creste pretul/baril. Oare o sa fie afectati numai cei care au masina? Poate tocmai pentru ca nu are un raspuns, Ponta s-a gandit sa puna acciza doar la benzina, iar pentru motorina sa mai stea trei luni, timp in care se va consulta si cu seful statului deoarece Basescu s-a opus vehement aplicarii acestei taxe suplimentare avertizand ca intoarce din drum Legea bugetului daca nu se renunta la aceasta taxa.

 

 

 

 

Lăsaţi un răspuns