Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 20 aprilie 2024

IPS Justinian, propus pentru titlul de „Cetatean de onoare” al judetului

Gheorghe Marian, consilier judetean PDL, a solicitat administratiei judetului sa acorde distinctia de Cetatean de onoare pentru IPS Justinian, arhiepiscopul Episcopiei Maramuresului si Satmarului, Dr. h.c.m.l.

Propunerea a fost facuta dupa ce plenul CJ a votat, in sedinta din 19 februarie, un proiect de hotarare privind aprobarea Regulamentului pentru stabilirea criteriilor si procedurile de acordare a titlului de „Cetatean de onoare al judetului”.

Conform hotararii aprobate, titlul se poate acorda persoanelor cu merite remarcabile de dezvoltare economica, sociala, stiintifica, cultural-artistica, politica, religioasa, sportiva a colectivitatii judetene, la afirmarea prestigiului judetului in tara si strainatate, in scopul recompensarii morale a acestora.

IPS Justinian Chira

IPS Justinian Chira

Prin hotarare s-a stabilit regulamentul de conferire a acestui titlu, inclusiv criteriile de acordare. Consilierii au aprobat ca primul titlu de Cetatean de onoare al judetului sa fie acordat artistului Grigore Lese. Odata cu supunerea la vot a acestui proiect de hotarare, Gheorghe Marian, consilier judetean PDL, a spus ca i-ar fi placut ca primul titlul de Cetatean de onoare al judetului sa fie acordat IPS Justinian si a facut o propunere in acest sens. Solicitarea a fost salutata de consilierii CJ, dar si de executivul institutiei.

„Inaltpreasfintia Sa Justinian merita acest titlu, de aceea propun sa constituim un grup de initiativa pentru a veni in plen cu un astfel de proiect de hotarare”, a declarat Gabriel Zetea, vicepresedinte CJ.

„Nu cred ca e atat de important cine e primul care beneficiaza de aceasta distrinctie. In cazul asta nu se canta Imnul la loculI. Important e sa acordam titlul oamenilor reprezentantivi ai judetului. Putem face un proiect de hotarare in acest sens si sa-l supunem la vot intr-o viitoare sedinta”, a declarat seful administratiei judetene.

Lăsaţi un răspuns