Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 19 aprilie 2024

Barlea: Exista premisele ca Ponta sa treaca prin toate fotoliile din guvern

Gheorghe Mihai Bârlea, prim-vicepreşedinte PDL Maramureş şi fost prefect al judeţului, spune că înţelege supărarea oamenilor care au votat USL, în speranţa unui trai mai bun, mai ales acum, după ce a văzut atitudinea celor aflaţi la guvernare. Bârlea a subliniat că în loc de modernizarea ţării, cei aflaţi la putere sunt preocupaţi de alte aspecte şi în loc să se ocupe de probleme importante, de aproape două săptămâni ei se ceartă pentru funcţii.

gheorghe mihai barleaPrim-vicepreşedintele PDL s-a arătat indignat de personalitatea lui Victor Ponta, preşedintele PSD, pe care l-a catalogat ca fiind “omul total al politicii româneşti”. “Cu riscul de a mă expune excesiv de speculativ nu pot să nu remarc întreita personalitate a lui Victor Ponta. Acest om politic e unic şi totodată sinistru. Ponta e premier şi şef de partid, Ponta a ministru la ministru interimar la Finanţe şi există premise să treacă prin toate fotoliile din toate ministerele dacă mai stă mult la guvernare. Ponta e omul total al politicii româneşti”, a declarat Bârlea.

 Ponta – interimarul de serviciu

După ce USL a preluat puterea, Ponta a fost interimar la mai multe ministere. Astfel, premierul Ponta a preluat postul de ministru interimar al Transporturilor, după demisia lui Relu Fenechiu. Tot Ponta este cel care a asigurat interimatul la Trnasportul după ce l-a nominalizat pe deputatul PNL Ovidiu Silaghi, refuzat de Băsescu pentru numirea în funcţie. Prim-ministrul a fost interimar şi la Ministerului Justiţiei, după ce Mona Pivniceru şi-a dat demisia din funcţie ca urmare a desemnării ca judecător al Curţii Constituţionale, din partea Senatului.

Ponta a mai asigurat interimatul tot la Justiţie, în perioada 7-23 august 2012, în urma revocării lui Titus Corlăţean şi numirii sale în fruntea Ministerului de Externe. Între cele două mandate la Ministerul Justiţiei, Ponta a avut cel mai lung interimat în fruntea unui minister – mai mult de o lună la conducerea Ministerului Sănătăţii, între 2 octombrie şi 7 noiembrie 2012.

Pe 1 octombrie, ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, a demisionat în urma acuzaţiilor de abuz în serviciu şi deturnare de fonduri europene venite din partea ANI, iar Ponta i-a preluat atribuţiile doua zi, în locul subsecretarului de stat Raed Arafat. Acesta a fost până la urmă investit în funcţia de ministru pe 7 noiembrie, poziţie pe care a ocupat-o până la sfârşitul lunii decembrie, când ministru a devenit liberalul Eugen Nicolăescu.

Lăsaţi un răspuns