Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 25 aprilie 2024

Deputaţii, obligaţi să-şi anunţe prezenţa înaintea fiecărui vot final

Deputaţii au adoptat, miercuri, un nou Regulament, potrivit căruia înscrierea pe ordinea de zi a proiectelor, în ziua şedinţei de plen, se poate face doar cu aprobarea lor în unanimitate de Comitetul liderilor, iar aleşii vor fi obligaţi să-şi înregistreze electronic prezenţa înaintea votului.

Regulamentul stabileşte şi care sunt „etapele votului prin mojloacele electronice sunt următoarele”. Astfel, potrivit noului Regulament, „deputatul va introduce cardul de vot în consolă, apasă tasta prezent, după care îşi poate exprima poziţia în problematica supusă aprobării, prin vot: <<pentru>>, <<contra>> sau <<abţinere>>, deputaţii care sunt în sală şi nu îşi exercită drepturile prin validarea tastei prezent nu sunt consideraţi prezenţi la şedinţa consacrată votului final”.

S

În timpul sesiunii şedinţei de vot fnal, dacă deputatul scoate cardul de vot din consolă înainte de validarea prezenţei, în intervalul de timp acordat votării, acesta nu figurează prezent, la votul respectiv, potrivit sursei citate.

sursa: Mediafax

Lăsaţi un răspuns