Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 20 aprilie 2024

Termenul pentru plata impozitelor, prelungit cu trei luni

Ministerul Finanțelor Publice a dat publicității miercuri, 23 martie 2016, un comunicat prin care înștiințează asupra prorogării termenelor de depunere a declarațiilor și de plată a unor impozite locale.

 

Astfel, termenul de declarare a clădirilor cu destinație nerezidențială sau mixtă deținute de persoanele fizice a fost prelungit de la 31 martie 2016, la 31 mai 2016.

De asemenea, termenul de declarare a clădirilor deținute de persoanele juridice a fost de asemenea prelungit de la 31 martie 2016 la 31 mai 2016.

primaria somcuta marePersoanele fizice și juridice pot depune declarații pentru mijloacele de transport și mijloacele de transport radiate până la data de 31 mai 2016 (în loc de 31 martie 2016).

Primul termen de plată pentru impozitul pe clădiri, impozitul pe teren și pe mijloacele de transport datorate de orice contribuabil a fost prelungit de la 31 martie 2016, la 30 iunie 2016.

Contribuabilii care achită integral, până la 30 iunie 2016, impozitele pe clădiri, terenuri, mijloace de transport beneficiază de bonificația stabilită de către Consiliile locale.

Măsurile vin în sprijinul populaţiei, însă dau peste cap calculele administraţiilor locale.

Florin Talpoş, primar al oraşului Şomcuta Mare, a precizat că acordarea de bonificaţii va fi nevoie de o nouă Hotărâre de Consiliu Local. „Ca în fiecare administraţie şi la Şomcuta Mare există o categorie de contribuabili foarte disciplinaţi care vin în primul trimestru şi îşi achită impozitele pe întregul an. În special pensionarii sunt primii care se prezintă la ghişeu pentru a-şi achita impozitele pe clădiri, terenuri, mijloace de transport”, a declarat Talpoş.

Conform declaraţiilor făcute de primar, în fiecare an, 60-65%  dintre contribuabilii din Somcuta Mare si a localitatilor apartinatoare isi achita impozitele, pe întregul an, în primul trimestru.

 

Lăsaţi un răspuns