Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 12 iulie 2024

Duminică, „Orăşelul copiilor” apare în parc

Duminică, 12 iunie 2016, Inspectoratul Judeţean de Poliţie al Judeţului Maramureş, în calitate de partener în proiectul ,,Orăşelul copiilor”, vă invită în Parcul „Regina Maria”,  pentru a participa la activităţile organizate de asociaţia studenţească ,,Amicus”, iniţiatoarea proiectului.

oraselul copiilorEvenimentul îşi propune să ofere tuturor copiilor cu vârste cuprinse între 6 şi 14 ani diverse activităţi recreativ-educative, desfăşurate sub motto-ul: ,,Visez să devin om mare!”.

Voluntari cu experienţă în activităţile cu copiii, din cadrul asociaţiei ,,Amicus”, vor construi un mini-orăşel pentru copii, având reprezentate instituţiile obişnuite într-un oraş: primărie, poliţie, şcoală, spital, biserică, filarmonică, piaţă, poştă, pompieri, club alpin etc. Accesul se va face pe baza unui ,,buletin” primit la intrarea în orăşel.

  • Echipe de intervenţie prezente în parc

La standul poliţiei, se vor afla o autospecială prevăzută cu aparatură radar şi o motocicletă din dotarea poliţiei rutiere şi laboratorul mobil criminalistic iar copiii vor putea acumula credite dacă vor trece peste probele pregătite de poliţiştii de prevenire. De asemenea, două cupluri chinologice din cadrul Grupei Canine a Serviciului de Ordine Publică Maramureş vor susţine demonstraţii de dresaj precum şi simulări de intervenţii pentru prinderea infractorilor.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Maramureş va participa cu mijloace  şi tehnică specifică activităţii, realizând totodată şi o serie de activităţi educativ-preventive cu copii participanţi.

La standul Jandarmeriei, copiii dar şi adulţii, se vor familiariza cu materialele din dotarea jandarmilor montani, dar şi cu modul de folosire a acestora. Un alt punct de atracţie îl va constitui standul cu mijloacele de intervenţie specifice jandarmilor. Dincolo de toate, copiii vor avea ocazia să se împrietenească cu patrupezii Jandarmeriei Maramureş, dar şi să se pozeze cu maşinile din dotarea instituţiei.

Specialiştii jandarmi din cadrul structurii de prevenire şi combatere a faptelor antisociale vor susţine mici prezentări educative privind atribuţiile Jandarmeriei şi delicvenţa juvenilă, în funcţie de vârsta copiilor participanţi.

Pompierii maramureşeni vor fi prezenţi cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă şi o ambulanţă cu echipaj de prim ajutor din cadrul SMURD Baia Mare.

Copiii vor acumula credite pe care le pot utiliza pentru a învăţa să fie buni cetăţeni încă de la o vârstă fragedă. Organizatorii vor pregăti multiple activităţi. Este vorba despre jocuri recreative (concursuri, trasee cu obstacole, învăţarea unor reguli de politeţe şi a bunelor maniere), jocuri educative (educaţie antidrog, învăţarea unor reguli de supravieţuire, concursuri, învăţarea regulilor de prim ajutor, introducere în orientare, biserici, filarmonica, viaţa în natură etc.), exerciţii pentru stimularea creativităţii şi cunoaşterea de sine (şcoala, ateliere etc.).

La final, copiii vor primi diplome şi vor putea lua acasă obiectele lucrate de ei.

Activităţile se vor desfăşura în intervalul orar 13:00 – 19:00.

Lăsaţi un răspuns