Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 12 iulie 2024

Mii de pachete de țigări de contrabandă depistate la frontiera de nord

Polițiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F Sighetu Marmaţiei au descoperit și confiscat peste 27.600 pachete cu țigări, de provenienţă ucraineană, în valoare de aproximativ 250.000 lei, marfă pe care mai mulţi maramureşeni au încercat să o transporte pentru a fi comercializată pe piaţa neagră de desfacere.

tigari-in-masinaDupă miezul nopţii, în 6 iunie, polițiști de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Sarasău au depistat pe raza localității Câmpulung la Tisa, în apropierea frontierei de stat, un autoturism marca BMW staționat, în care se puteau observa mai multe baxuri cu ţigări. În urma  cercetării zonei, în apropierea maşinii, poliţiştii de frontieră au depistat pe un drum forestier două persoane care se ascundeau.

Polițiștii de frontieră au găsit doi tineri din Maramureş: G. C., în vârstă de 27 ani şi G. P, de 25 ani.     Din primele verificări s-a stabilit faptul că cei doi tineri se aflau în maşina încărcată cu ţigări şi că au abandonat-o în momentul în care au observat patrula poliției de frontieră.

Mașina şi cele două persoane au fost conduse la sediul sectorului, unde în urma inventarierii țigărilor a rezultat cantitatea de 6.870 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 62.000 lei.

Pe timpul cercetărilor au mai fost depistaţi alţi doi cetăţeni români C. O., în vârstă de 42 de ani şi I. L., de 20 de ani, ambii din Maramureş, despre care s-a stabilit că sunt implicaţi în activitatea infracţională, având rolul de a supraveghea zona.

În cauză se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de contrabandă şi complicitatea la contrabandă, iar întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării. Totodată, s-a constatat că tânărul care a condus maşina, G. P., nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, acesta fiind cercetat și pentru săvârșirea infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere. De asemenea, mașina folosită la activitatea infracțională a fost indisponibilizată în vederea continuării cercetărilor.

* Ieri, 6 iunie, o patrulă a poliției de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Vișeu de Sus a oprit pentru control, pe raza localității Vișeu de Jos, jud. Maramureș, un autoturism marca Volkswagen, condus de Lucian D., de 21 ani domiciliat pe raza județului Maramureș.

Cu ocazia efectuării controlului, în podul pedalier al mașinii au fost observate mai multe pachete cu ţigări, fapt pentru care s-a luat măsura conducerii autoturismului în cauză împreună cu şoferul la sediul poliţiei de frontieră în vederea continuării cercetărilor.

În urma efectuării controlului amănunţit asupra maşinii, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunse în mai multe locuri special amenajate, 3.326 pachete ţigări de proveniență ucraineană.

La cercetări, maramureşeanul a declarat că ţigările sunt ale lui, iar modificările la maşină au fost făcute de către el special pentru a transporta ţigări.

Țigările, în valoare de peste 30.000 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, autoturismul folosit la activitatea infracţională a fost indisponibilizat, iar în continuare se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, la final urmând a se lua măsurile legale ce se impun.

 

Lăsaţi un răspuns