Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
miercuri, 24 aprilie 2024

PER a obţinut 32 de mandate în consiliile locale

Liderii Partidului Ecologist Român (PER) Maramureş se declară mulţumiţi de rezultatele electorale obţinute la alegerile locale din 5 iunei chiar dacă au recunoscut că procentajul putea fi mai bun.

echipa-PER-400x300„Noi, desi am pornit cu arme inegale in campanie, fata de partidele mari, consacrate, am reusit sa facem o figura buna, sa obtinem rezultate pozitive, atat la Consiliul Local Baia Mare, cat si la Consiliul Judetean Maramures, asa ca eu ma declar multumit. Ne-am fixat ca tinta electorala un procent cuprins intre 8 si 10%. Nu am reusit acest scor, dar nici rezultatul pe care l-am obtinut nu este descurajator fiindca am reusit ca sa obţine 32 de mandate de alesi in consiliile locale, dintre care doi sunt la Baia Mare. De asemenea, am obtinut si doua posturi de consilieri judeteni, deci cred ca pragurile critice au fost atinse si nu este momentul sa ne facem reprosuri”, a opinat Mircea Ciocan, presedintele PER Maramures.

* Campanie şi construcţie de structuri

„Nu a fost o campanie usoara, nu am plecat de la acelasi nivel la start. A fost o sincronizare de constructie politica la nivel de judet, organizatie cu organizatie, liste de candidaţi, liste de sustinatori. Am incercat sa acoperim, pe cat putem, intreg judetul Maramures. Am focalizat si pe Baia Mare. Obiectivele initiale pe care ni le-am propus si anume acela de a atinge pragul pentrul Baia Mare si pentru Consiliul Judetean au fost indeplinite. Procentele puteau fi mai bune. Am plecat la drum cu mai putine organizatii decat in cele 76 de unitati administrative-teritoriale ale judeţului, am reusit sa depunem liste intr-un numar important de comunitati din judet.

Ceea ce ne bucura si ne da sperante pentru toamna este numarul de voturi pe care le-am obtinut la Consiliul Judetean, pentru consilii locale si pentru primari. Constatam ca electoratul baimarean si cel maramuresean au optat pentru a sustine acest partid la nivel politic si eu sunt multumit pentru faptul ca am reusit sa formam o echipa, sa lucram impreuna…. Sunt sigur ca vom avea un cuvant de spus in politica de dezvoltare a orauslui Baia Mare si a judetului Maramures. Urmeaza o perioada putin mai diplomatica in care se vor fixa structurile de conducere la nivelul comunitatilor locale si la nivelul judetului. Avem in plan si o noutati cu care vom veni in intampinarae cetatenilor dupa ce ne vom prelua mandatele de consilier si o sa vedem ce pozitii vom ocupa in structura executiva la nivel local sau la nivel judetean”, a declarat Cristian Anghel, cel care se afla pe locul intati atat pe lista CJ Maramures, cat si pe lista CL Baia Mare, si ocupa functia de prim-vicepresedinte al PER Maramureş.

 

Lăsaţi un răspuns