Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
marți, 16 aprilie 2024

CONFLICT DE MUNCĂ ÎN SĂNĂTATE: Turda: Ne-am săturat de promisiuni şi umilinţă

Angajaţii din Sănătate nu vor dezbinare, spune Cristina Turda, preşedinte Sanitas Baia Mare.

sanitas-protest Turda a precizat că unele  categorii au fost exceptate de la ordonanţa privind salariile bugetarilor, fiind vorba despre personalul tehnic-administrativ (TESA) din spitale, funcţionarii din direcţiile de sănătate publică (DSP), angajaţii din medicina şcolară şi din creşe. „Dorim diminuarea diferențelor salariale existente între asistenţii medicali cu studii superioare şi studii postliceale, pe baza principiului ‘Pentru muncă egală, salarizare egală’ ”, a subliniat liderul Sanitas.

Revendicările sindicatelor din Sănătate au fost dezbătute în şedinţe cu ministrul Muncii, al Sănătăţii,  dar nu au fost soluţionate. Astfel, sindicaliştii au hotărât să declanşeze un conflict de muncă, pentru ca vocea lor să fie auzită.

„Ne-am săturat de promisiuni şi umilinţă”, a mai spus Turda.

Sanitas a început, de astăzi, strângerea de semnături pentru deschiderea conflictului de muncă şi, de mâine, în fiecare zi de marţi (până în 11 octombrie) va fi organizată câte o acţiune de pichetare.

În 20 septembrie, va fi pichetat Ministerul Muncii. La această acţiune vor fi prezenţi colegii noştri de la sindicatul TESA Baia Mare pe care Sanitas îi susţine.

Pe 27 septembrie va fi pichetat Ministerul Finanţelor, pe 4 octombrie Ministerul Sănătăţii, iar pe 11 octombrie Parlamentul României.

Pentru 19 octombrie sindicaliştii au anunţat grevă de avertisament pentru două ore,  iar dacă toate aceste acţiuni nu vor duce la soluţionarea revendicărilor, din 31 octombrie, în spitale, se va declanşa  greva generală.

Programul de acţiuni SANITAS :

Începând cu 20.09.2016 – în fiecare zi de marţi – se va picheta câte o instituţie a statului în cadrul acţiunii  numite ”Marţea SANITAS”.

În data de 12.10. 2016 – Grevă de tip japonez cu purtarea de banderole.

În data de 19.10.2016 – Grevă de avertisment cu încetarea activităţii timp de două ore ( 8:00 – 10:00).

În 31. 10.2016 – GREVĂ GENERALĂ.

 

Reader Feedback

Un raspuns catre “CONFLICT DE MUNCĂ ÎN SĂNĂTATE: Turda: Ne-am săturat de promisiuni şi umilinţă”

  1. bilasco ileana spune:

    Nu ne mai mintiti.lasatine in pace cu minciuni nu au crescut salariile deloc la viseu de sus la as.med.nu am primit decizii este un haos sa lucreze la aia la care li sau marit….

Lăsaţi un răspuns