Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 13 iulie 2024

Începe bătălia în PSD pentru candidaturi la parlamentare

Comitetul Executiv Județean al PSD Maramureș va avea loc vineri, 9 septembrie, de la ora 13.00, la sediul organizatiei judetene.

gabriel-zetea7Potrivit declarațiilor oferite de președintele PSD Maramureș, Gabriel Zetea, Comitetul Executiv al filialei va discuta, pentru prima dată, opțiunile membrilor PSD care doresc să își depună candidatura pentru alegerile parlamentare din toamna acestui an.

”Candidații la alegerile locale din vara anului 2016 au fost stabiliți transparent, democratic, prin votul membrilor de partid și reprezintă fiecare zonă a județului. Din calitatea de președinte al PSD Maramureș, am să propun colegilor de partid să adoptăm, la fel de democratic și transparent, modul în care vom face selecția dosarelor pentru alegerile parlamentare. Cei care doresc să se înscrie în cursă trebuie să fie oameni apreciați în primul rând de comunitatea maramureșeană, cu probitate morală și profesională desăvârșită, oameni care respectă criteriile de integritate ale PSD, dar, mai ales, așa cum am susținut și la alegerile locale, trebuie să fie oameni de bun simț”, a declarat președintele PSD Maramureș, Gabriel Zetea.

Cel puțin o femeie va avea un loc eligibil pe lista PSD 

Liderul PSD Maramureș, Gabriel Zetea a declarat că, pentru alegerile din toamnă, cel puțin o reprezentantă a sexului frumos va avea un loc eligibil pe lista de candidați ai partidului. În acest fel, PSD va îndrepta greșeala din alegerile locale, când pe lista pentru Consiliul Județean s-a regăsit o singură femeie, actualul consilier județean, Liliana Moga.

”Ne-am asumat greșeala făcută la alegerile locale din vară, când pe lista propusă pentru Consiliul Județean Maramureș am avut o singură reprezentantă a sexului frumos. De această dată, pentru alegerile parlamentare și în urma discuțiilor avute cu președintele partidului, Liviu Dragnea, voi încerca să îmi determin colegii să aleagă cel puțin o femeie social-democrată pe locurile eligibile ale PSD Maramureș. Vom avea, vineri, o primă discuție, în care cei interesați să candideze vor putea să își exprime această intenție. Vom lăsa, apoi, un termen de câteva săptămâni, pentru ca membrii PSD să discearnă între candidați urmând ca, prin vot, Comitetul Executiv Județean să își aleagă reprezentanții în Parlamentul României”, a precizat președintele PSD Maramureș, Gabriel Zetea.

Zetea: ”Actualii parlamentari să își dorească o nouă candidatură doar după o autocritică severă a activității din acest mandat”

Deși lista de candidaturi este deschisă pentru fiecare membru al PSD Maramureș, președintele filialei județene a social-democraților a fost foarte tranșant. El are două mesaje distincte pentru cei care doresc să candideze la alegerile parlamentare din toamna acestui an, unul pentru actualii parlamentari, al căror mandat se încheie în luna decembrie și un mesaj pentru cei care doresc să se regăsească pe viitoarea listă a PSD la alegerile din toamnă.

”Aș vrea să mai transmit doar două mesaje, unul parlamentarilor în funcție, iar un al doilea mesaj este pentru cei care doresc să le ia locul în viitoarea legislatură. Parlamentarii actuali să își dorească reînnoirea mandatului în 2016 – 2020, abia după ce își fac o autocritică severă a activității din acest mandat și dacă ei consideră că au îndeplinit criteriile de exigență ale maramureșenilor. Celor care vor fi nou-veniți pe lista PSD, le transmit să își dorească această candidatură doar dacă dovedesc, argumentat, că pot depăși activitatea și realizările parlamentarilor în funcție”, a conchis liderul PSD Maramureș, Gabriel Zetea.

         Biroul de presă al PSD Maramureș

Lăsaţi un răspuns