Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 25 aprilie 2024

PSD Maramureş îşi stabilește mâine, prin vot, candidații la parlamentare

Comitetul Executiv Județean al PSD Maramureș se întâlnește sâmbătă, 15 octombrie 2016, de la ora 11.00, la sediul județean al partidului din Baia Mare, Bdul București Nr. 5, pentru a stabili candidații PSD la alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016. CEx Județean al PSD este alcătuit din primari, viceprimari, consilieri județeni, președinții de organizații teritoriale, parlamentari. Actualii parlamentari ai PSD Maramureș sunt Liviu Marian Pop și Sorin Marius Ovidiu Bota – senatori, precum și Gheorghe Șimon, Florin Tătaru și Călin Matei – deputați. La alegerile din această iarnă, filiala județeană a PSD mizează pe trei – patru locuri eligibile la Camera Deputaților și una – două locuri la Senat.

gabi-zeteaPreședintele PSD Maramureș, Gabriel Zetea a declarat că, își convoacă colegii în ședință pentru a alege, prin vot, viitorii reprezentanți ai social-democraților în Parlamentul României. ”Vreau să le mulțumesc tuturor colegilor din PSD Maramureș care, până astăzi cel puțin, au menținut în interiorul PSD o competiție internă foarte civilizată. Cu toții am înțeles, și sper să o facem și în continuare, că principalul atu al PSD în Maramureș, în ultimii ani, a fost unitatea partidului. PSD Maramureș a vorbit, mai mult ca oricând, pe o singură voce și am transmis cu toții un singur mesaj pentru maramureșeni.  Acest mod de lucru trebuie menținut, indiferent de persoanele care vor fi selectate de către colegii mei pentru a fi reprezentanții noștri în bătălia de la alegerile parlamentare. Am promovat în ultimii ani, în PSD, o politică internă, transparentă, bazată pe votul majorității și nu pe decizii impuse de mine sau de către organizația centrală. Am hotărât de fiecare dată împreună politica partidului, strategiile electorale și, mai ales, am avut curajul să ne asumăm votul atunci când am vorbit despre candidaturi”, a arătat Gabriel Zetea, președintele PSD Maramureș.

Gabriel Zetea: Parlamentul a fost populat prea mult timp cu ”ridicători de mână”

Liderul filialei județene a PSD susține că formațiunea pe care o conduce nu va trimite în Parlamentul României ”experimente”, ci personalități în care maramureșenii să poată avea încredere. ”Voi propune colegilor mei ca, prin votul pe care îl vom da la ședința din 15 octombrie, să venim în fața maramureșenilor cu o listă serioasă, cu oameni reprezentativi pentru Maramureș, din fiecare zonă istorică a județului. Vorbim despre oameni care pot să ne reprezinte cu cinste în comisiile de specialitate ale Parlamentului și, fiecare, pe un anumit domeniu, să poată să aibă intervenții pertinente, care să ducă la legi bune pentru oameni. Vom avea o listă echilibrată, sunt convins, în care vom îmbina pentru locurile eligibile și parlamentari în funcție, dar și oameni noi, însă care au în spate, deja, garanția activităților anterioare. Nu dorim să trimitem în Parlament experimente. Parlamentul României a fost populat, mult prea mult timp, cu tot felul de personaje din întreg spectrul politic, care votează la îndemnul partidului, fără a avea o contribuție personală, adică ridicători de mână. PSD Maramureș va propune personalități în care, cu adevărat, maramureșenii să poată avea încredere”, a declarat președintele PSD Maramureș, Gabriel Zetea.

Biroul de presă al PSD Maramureș

Lăsaţi un răspuns