Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
duminică, 23 iunie 2024

Avertizare meteo: Lapoviţă, ninsoare şi vânt puternic

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare referitoare la precipitaţii sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare, dar şi de intensificări ale vântului care va viscoli zăpada, valabilă în intervalul 27 noiembrie, ora 16:00 – 29 noiembrie, ora 23:00.

lapovitaÎn intervalul menţionat vor fi perioade de timp în care se vor semnala precipitaţii în majoritatea regiunilor, iar cantităţile de apă vor depăşi pe arii restrânse, mai ales la munte, 15…20 l/mp.

În seara zilei de duminică (27 noiembrie) vor fi ploi, dar în noaptea de duminică spre luni (27/28 noiembrie) şi în cursul zilei de luni (28 noiembrie), acestea se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare în vestul, centrul, nordul şi nord-estul ţării, unde valorile termice vor marca o scădere accentuată.

      

În noaptea de luni spre marţi (28/29 noiembrie) şi pe parcursul zilei de marţi (29 noiembrie), vremea se va răci în toată ţara, va ninge şi în regiunile sudice, unde pe arii restrânse este posibil să se depună strat de zăpadă.

      

Temporar vântul va avea intensificări, cu viteze ce vor depăşi 50…60 km/h. Îndeosebi în zonele de munte se va depune strat nou de zăpadă şi vor fi rafale de peste 60…70 km/h, viscolind ninsoarea şi determinând scăderea vizibilităţii.

Având în vedere avertizarea meteo, Poliţa recomandă conducătorilor să adapteze viteza în funcţie de condiţiile meteo-rutiere, să mărească distanţa în mers între autovehicule şi să folosească luminile de întâlnire inclusiv pe timpul zilei, pentru a fi mai vizibili în trafic. În cazul în care se va depune strat de zăpadă pe partea carosabilă, anvelopele de iarnă sunt obligatorii.

 

Lăsaţi un răspuns