Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
miercuri, 12 iunie 2024

P.S. Iustin Sigheteanul a îndemnat preoţii să nu neglijeze activităţile cu tinerii

Miercuri, 16 noiembrie, Preasfinţitul Părinte Iustin Sigheteanul s-a întâlnit cu responsabilii de catehizare din protopopiate şi cu preşedinţii sau reprezentanţii organizaţiilor neguvernamentale pentru tineri din cadrul Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului, care a avut loc în sala „Sfântul Iosif Mărturisitorul” de la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Baia Mare.

La întâlnire a participat şi consilierul eparhial pentru  sectorul educaţional şi tineret, pr. Milan Bălan.

intalnire-preotiÎntâlnirea a fost moderată de pr. Gavril Vasile Băban, responsabil pentru catehizarea tineretului, şi a avut ca scop prezentarea bilanţului activităţilor desfăşurate în acest an şi concluziile care s-au desprins (Hristos împărtăşit copiilor, Alege şcoala, taberele din perioada verii şi vacanţe), metodologiile folosite pentru accesarea fondurilor nerambursabile necesare desfăşurării activităţilor şi pregătirea sărbătorii Sfântului Arhidiacon Ştefan, care este declarat ocrotitorul tinerilor din Episcopia Maramureşului şi Sătmarului.

A fost analizată cu această ocazie şi perspectiva viitoarelor activităţi cu tineretul din punct de vedere al catehizării şi strategiile care se impun pentru apropierea tinerilor de biserică. Au fost urmărit şi un film despre activităţile cu tinerii din Episcopia Maramureşului şi Sătmarului, realizat de Trinitas Tv.

P.S. Iustin Sigheteanul s-a adresat preoţilor prezenţi cu îndemnul de a nu neglija activităţile cu tinerii, care pregătesc credincioşii de mâine şi au menirea de a-i apropia tot mai mult de Dumnezeu.

Prezentarea foarte bună a delegaţiei tinerilor din Episcopie la Întâlnirea Tinerilor Ortodocşi de la Bucureşti din septembrie, pe care i-a felicitat, a demonstrat că tineretul de la noi a devenit exemplu pe ţară în ce priveşte organizarea unor mari întâlniri şi că reprezintă Maramureşul şi Sătmarul cu cinste, lucruri care trebuie continuate.

În cadrul întâlnirii au fost înmânate şi diplome pentru activităţile din cele 32 de tabere cu tinerii care au fost organizate în vara care a trecut.

 

A. Fărcaş

Lăsaţi un răspuns