Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 25 aprilie 2024

Campanie la Vișeu de Sus. PMP strânge semnături

Primari aleși după două tururi de scrutin – aceasta este dorința celor din Partidul Mișcarea Populară (PMP). În urma semnalelor transmise de la nivel central, în Maramureș a fost demarată acțiunea de strângere de semnături pentru inițirea unei legi în privința alegerii primarilor în două tururi de scrutin.

adrian andreca, pmp viseuOrganizația PMP Vișeu de Sus „a pus osul la treabă” pentru reușita acțiunii. Ieri, PMP Vișeu de Sus a demarat campania “Alegem primarul în două tururi”, prin care îşi propune strângerea a cât mai multor semnături!

„Consider că alegerea primarilor într-un singur tur de scrutin pune în pericol demoracția, întrucât sunt favorizați primarii în funcție și, totodată, scade interesul cetățenilor în a-și exprima opțiunea de vot precum și competiția în interiorul partidelor.

În condițiile în care se menține sistemul actual de alegere al primarilor și numărul din ce în ce mai mic al alegătorilor de la un scrutin la altul, există riscul ca un primar să fie ales cu un număr extrem de mic de voturi, ceea ce nu-i va conferi autoritatea și legitimitatea necesară conducerii întregii comunități”, a declarat Adrian Andreca, secretar general PMP Vișeu de Sus.

 

Lăsaţi un răspuns