Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 20 aprilie 2024

COVID-19. Proiectul de testare gratuită a maramureșenilor – oprit

Un proiect extrem de important al Maramureșului, platforma ”testaminmaramures.ro”, prin care 50.000 de maramureșeni aveau posibilitatea să se testeze, gratuit și voluntar, pentru depistarea infecției COVID-19, a fost oprit, susține, într-un comunicat de presă, un deputat maramureșean, care trage un semnal de alarmă privind utilitatea testării.

teste-COVID19Proiectul a fost demarat în 15 iulie 2020, de către fostul executiv al Consiliului Județean și susținut prin votul tuturor consilierilor județeni din mandatul trecut și a fost considerat un real succes, fiind dat ca și exemplu de bune-practici la nivel național.

Prin intermediul acestei platforme, medici, asistenți, cadre didactice, sportivi, dar și cetățenii simpli ai Maramureșului au putut să fie testați gratuit, fără a cheltui sume importante de bani.

„Din nefericire, noul șef al administrației județene, Ionel Bogdan nu reușește să mențină proiectele bune demarate de vechea conducere a instituției, iar proiectul <<Testăm pentru sănătatea maramureșenilor>> a fost oprit fără nicio explicație și fără informarea actualului Consiliu Județean Maramureș. În campania electorală pentru alegerile locale, Ionel Bogdan <<a inaugurat>> un aparat Real Time PCR la Spitalul de Pneumoftiziologie ”Dr. Nicolae Rușdea” din Baia Mare, aparat care nu funcționează nici în ziua de azi. Regret să aud că proiecte importante, gândite pentru binele tuturor maramureșenilor, sunt oprite fără nicio explicație de noul președinte al Consiliului Județean Maramureș. Testăm pentru sănătatea maramureșenilor este un proiect pe care l-am implementat tocmai pentru a veni în sprijinul populației care dorește să se testeze, gratuit și voluntar, fără a face parte din definiția de caz, situație în care sunt testați la recomandarea DSP Maramureș. Din păcate liberalii își arată încă o dată adevărata față și ne dovedesc că nici Sănătatea și nici Educația nu sunt importante pentru ei”, a declarat deputatul Gabriel Zetea, fost președinte al Consiliului Județean Maramureș.

„Proiectul a fost demarat doar pentru perioada anului 2020, drept urmare nu poate funcționa în anul 2021 decât la alocarea unui nou buget”, a repicat Ionel Bogdan, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş.

Lăsaţi un răspuns