Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
duminică, 5 mai 2024

Consiliul Local Baia Mare solicita amanarea pedepsei in cazul primarului

Consiliul Local Baia Mare

Consiliul Local Baia Mare

CERERE DE AMANARE. Consiliul Local Baia Mare s-a intrunit, asta-seara, in sedinta de indata, la solicitarea viceprimarilor Mircea Dolha si Istvan Ludescher. Un singur proiect de hotarare a fost pus pe ordinea de zi. Acesta vizeaza formularea unei cereri de admitere pentru amanarea efectuarii pedepsei cu inchisoarea a primarului Cristian Anghel. Este vorba de o amanare de cel putin 60 de zile a pedepsei.

In proiectul de hotarare, cei doi viceprimari au subliniat ca se impune amanarea termenului in vedere realizari operatiunilor administrative de predare primire a activitatilor de gestionare curenta a atributiilor ce deriva din activitatea de primar.

Proiectul a fost votat in unanimitate de toti cei 20 de consilieri locali prezenti la sedinta. La finalul dezbaterilor, viceprimarul Mircea Dolha a declarat: „Daca omul si primarul Cristian Anghel a fost gasit vinovat, inseamna ca si Consiliul Local – care a votat aceasta hotarare este la fel de vinovat. Primarul nu a facut decat sa puna in aplicare o hotarare a Consiliului Local”.

Profund miscati, unii consilieri nu si-au gasit cuvinte pentru a-si exprima indignarea. Nici macar avocatii – consilieri locali nu au vrut sa comenteze decizia judecatorilor de la Curtea de Apel Cluj.

Lăsaţi un răspuns