Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
marți, 16 aprilie 2024

PSD se pregateste de referendum impotriva regionalizarii

referendum

referendum

„Daca Basescu si PDL vor continua cu idioteniile lor privind reorganizarea administrativa, vom organiza referendum” , a declarat Gabriel Zetea, purtator de cuvant PSD Maramures. Lideri USL Maramures sunt  nemultumiti de felul in care PDL vrea sa impuna regionalizarea.

In opinia liderilor USL, propunerea de regionalizare, urmareaste desfiintarea judetului si pierderea identitatii Maramuresului. Pentru ca nu sunt de acord cu propunerea PDL, liderii USL au decis sa organizeze referendum la nivel de judet. Astfel, un grup de consilieri judeteni au intocmit un proiect de hotar]re care urmeaza sa fie dezbatut in comisiile de specialitate si introdus pe ordinea de zi a urmatoarei sedinte a Consiliului Judetean (CJ). Pentru ca proiectul sa fie adoptat este nevoie de o treime din votul consilierilor, iar USL detine majoritate in CJ. Conform legislatiei, proiectele de lege sau propunerile legislative privind modificarea limitelor teritoriale ale comunelor, oraselor sau judetelor, se inainteaza Parlamentului numai dupa consultarea prealabila a cetatenilor, prin referendum. Daca intr-un singur judet se inregistreaza refuzul populatiei, toata regionalizarea poate fi blocata.

Zetea a precizat ca pe buletinul de vot va fi pusa o singura intrebare< Sunteti de acord cu initiativa presedintelui tarii, Traian Basescu, de a desfiinta judetul Maramures? “Data organizarii referendumului va fi stabilita in functie de graba cu care guvernul doreste sa isi asume raspunderea pe legea care va sta la baza regionalizarii. ~n cazul in care nu se va adopta in aceasta sesiune parlamentara, liderii USL Maramures intentioneaza sa organizeze referendumul odata cu alegerile partiale pentru postul de deputat ramas vacant in Colegiul Baia Mare II, situatie in care costurile vor fi mai mici”, a punctat Zetea.

Lăsaţi un răspuns