Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 26 aprilie 2024

„Alături de Mihai” a reunit la Şomcuta oamenii de omenie din Ţara Chioarului

„Alături de Mihai” este acţiunea umanitară organizată la Şomcuta Mare. În cadrul acestei acţiuni, zilele trecute, la Casa de Cultură, Organizaţia Femeilor Social-Democrate (OFSD) a organizat un spectacol caritabil cu scop de a-l ajuta pe Mihai şi a spori şansele de vindecare.

Mihai este un copil în vârstă de patru ani şi jumătate care a fost diagnosticat cu tumoră malignă. „Nimic nu este prea mult când este vorba de sănătatea unui copil” şi-au spus oamenii de omenie din Şomcuta Mare şi a localităţilor aparţinătoare oraşului, dar şi agenţii economici din zonă şi chiar cetăţeni ai comunei Valea Chioarului şi au participat la acţiune. S-au alăturat demersului şi au făcut donaţii. „Oamenii arată şi oferă ceea ce au în suflet. Voi, cei care aţi fost ‘Alături de Mihai!’, aţi dovedit că sufletul vostru este unul mare şi curat. Se spune că te defineşte ceea ce faci, nu ceea ce spui că vei face. Voi aţi făcut. Aţi făcut ca acest spectacol umanitar să fie o reuşită. Vă mulţumim atât celor care aţi urcat pe scenă, cât şi celor care aţi fost prezenţi în sală”, este mesajul de mulţumire al OFSD Şomcuta Mare. De asemenea, Ioana Buhan, mama lui Mihai, a transmis: „Vă mulţumim tuturor celor care sunt alături de noi cu speranţa că atunci când vom veni acasă şi vom fi mult mai bine o să vă mulţumim personal. Multă sănătate tuturor şi Dumnezeu să ne vegheze pe fiecare.”

 

Copii pe scenă, cu un scop umanitar

caritabil-somcuta-2-256x256

În prezent, Mihai şi părinţii lui se află în Italia unde Mihai este tratat. Aproximativ 45.000 euro este suma necesară pentru continuarea tratamentului, iar o parte dintre aceste fonduri au fost strânse la spectacolul caritabil ce a fost organizat duminică în Şomcuta Mare. A fost un spectacol deosebit, susţinut de copii pentru a ajuta un copil. Printre artişti care au urcat pe scenă au fost elevii: Andrei Petruş, Antonia Criste, Andreea Petruş, Tania Criste, Iustina Mureşan, Raysa Pop, Eliza Lazar, Carina Buda, Andrada Peter, Raluca Micle, dar şi trupe de dans modern şi dans popular şi formaţia „Tradiţii din Chioar” din Valea Chioarului. Pentru micii artişti, Gheorghe Buda, viceprimarul oraşului Şomcuta Mare, a pregătit şi oferit diplome de participare şi mărţişoare. „Mulţumesc celor care s-au implicat în organizarea acestei acţiuni, oamenilor care au participat la spectacol, copiilor care au urcat pe scenă şi părinţilor acestora, tuturor celor care sunt alături de Mihai”, a spus viceprimarul Gheorghe Buda.

Rely Miko-Indre

Lăsaţi un răspuns