Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
marți, 16 iulie 2024

Descinderi în Maramureş pentru spălare de bani

În această dimineaţă, poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Târgu Mureş, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române, efectuează 12 percheziţii pe raza județelor Mureș, Harghita, Cluj și Maramureș,  într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani.

descinderi-400x300La data de 14 iulie a.c., 20 de poliţişti specializați combaterea criminalităţii organizate din Târgu Mureş și cei din Cluj, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș,  au descins la sedii de societăţi comerciale şi la locuințele unor persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani.

La activități au participat și polițiști de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureș şi inspectori antifraudă detașați la Parchetul de pe lângă Tribunalul Mureş.

În fapt, reprezentanţii a 3 societăţi comerciale sunt bănuiţi că, în perioada ianuarie 2015 până în prezent, ar fi înregistrat în contabilitate facturi emise de societăţi de tip fantomă, pentru diverse servicii şi operațiuni cu materiale de construcţii, în scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale.

De asemenea, aceştia ar fi omis înregistrarea în contabilitate a vânzărilor de produse second-hand, achiziţionate din spaţiul intracomunitar.

6 persoane urmează a fi conduse la audieri și dispunerea măsurilor legale.

La percheziţii participă jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi „Regele Ferdinand I” Târgu Mureș.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Lăsaţi un răspuns